Как да изберем дигитално пиано?

scooter-1

Към настоящия момент, е много трудно да изберете най-доброто дигитално пиано. Диапазонът на качеството от дигитални пиана е много широко и да се намери едно, което да отразява индивидуалното мнение, и изискванията на потребителя е трудно. Има няколко фактора,които трябва да вземете предвид...

Защо дигитално пиано?

Дигиталното пиано е практично, достъпно, удобно, компактно и лесно преносимо - за разлика от някое акустично пиано. Свиренето на съвременно дигитално пиано е почти същото като да свирите на акустичната му версия . Някои модели предлагат дори усъвършенствана система за преподаване или възможност да създадете ваши собствени композиции. Кое

scooter-2

Кое дигитално пиано и за кого?

Ако купувате пиано за едно дете или един начинаещ възрастен и основната причина за това е с цел да замести акустичното пиано, важно е пианото перфектно да дублира звука на класическото пиано. Едно дете в художествено училище се учи как да свири на истинско пиано, в същото време то може да свири на дигитално пиано у дома, разликата в усещането между клавиатурата на различните пиана трябва да е минимална. Разликата е основно, да се опрости процеса на обучение, но също така да се осигури качеството на музикалното преживяване. Ако става дума за пиано за една група или да се използва за различни рок концерти, идеалния инструмент трябва да бъде пиано с по-сложни характеристики и други специфични аксесоари.

За какво друго трябва да внимавате, когато избирате пиано?

Трите най-важни характеристики, които влияят на решението кое дигитално пиано да купите са: звук, клавиатура и полифония.

1. Звук: Всеки производител използва по различен начин как да се имитира звука на акустичното пиано. Най-важното е индивидуалното усещане от симулация и натурализъм на звука. Някои модели предлагат широк спектър от звуци, които могат да бъдат излишни, ако потребителят не може да се възползва от тях. Трябва да се съсредоточим повече върху качеството на звука . Производители като Yamaha, Roland и Korg предлагат високо качество на звука.

2. Клавиатура: Клавиатурата е набор от клавиши, където възпроизвеждането на звука се осъществява след натискането на клавиша. Процесът на създаване на клавиатурата - баланс на клавишите и повърхностна обработка - пряко влияе върху чувството при свиренето на пианото. Клавиш баланс - концепцията, която изразява ефекта на клавишите при натиск. При дигиталните пиана липсва традиционния механизъм, където чукчетата са свързани със струните и генерират чувството при свирене на пиано, те трябва да подражават на механизма и да балансират различните клавиши. Балансираната клавиатура се опитва да стимулира устойчивостта и реакцията на клавишите на принципа на традициония ударен механизъм. Дигиталните пиана в по-ниската ценова категория използват сложни методи, за да симулират механизъма на традиционните пиана. Клавиатурата не може да се изрази количествено тя има качествен параметър, който всеки производител нарича по различен начин (Yamaha: Graded Hammer, Roland: Progressive Hammer). Качеството на този механизъм за средния и висок ценови диапазон доближава почти перфектната имитация на усещането при свирене.

3. Полифония: При избора на дигитално пиано, полифонията е важен параметър - тя представлява способността да се съчетават много звуци едновременно. А пианото с по-висока полифония позволява на потребителя да свири сложни мелодии без да пропуска ноти. При нормални обстоятелства, полифония на 48 гласа, която се използва при повечето дигитална пиана в основния клас може да се появи достатъчно, но ако по-късно да започнете да комбинирате различни звуци това може да се окаже проблем. И когато започнете да използвате акомпаниментни стилове, се очертават границите на полифонията. Идеалното е 64 гласа, пианата с най-доброто качество имат полифония 128 или 264 гласа.

Дали пианото с по-ниско качество е достатъчно за начинаещ?

Начинаещите не могат да се възползват от всички функции и предимства на комплексните дигитални пиана. Въпреки това е важно да се знае, че атрибутите на качественото пиано размножават емоционалното преживяване и на учебния процес поради това е по-просто и мотивиращо. А дигиталното пиано е с по-високо качество на техническите характеристики, както и с по-чувствителна клавиатура, по-висока полифония и превъзходен звук позволяващ на потребителя да изпита истинска връзка с музиката. А по-доброто качество на пианото отговаря на нарастващите изисквания на потребителя. Както се повишава нивото на потребителя така трябва да се повиши и сложността на инструмента. В случай, че изберете дигитално пиано с по-ниско качество, може да се наложи скоро да инвестирате в ново пиано. Поради това по-високо качествените дигитални пиана са по-добър избор за децата,чиято безкрайна любознателност и необходимостта от по-активно взаимодействие с инструмента се нуждае от достатъчно обратна връзка. А качеството на пианото е в състояние да провокира въображението на детето, и така да помогне тяхната изобретателност и творчество, което води до по-силна връзка между детето и музиката (като Yamaha Дигитални Пиана - на разположение на CLP модели).

Кои конкретен модел е най-добър за мен?

След като вече знаете какво е важно при избора на пиано и това, което трябва да се има предвид възможността за избор вероятно намалява. Ако все още не е достатъчно малък,за да вземете решение, ние можем да ви помогнем. Всеки месец редица модели минават през ръцете ни, въз основа на този опит ние качваме най-добрите инструменти.

  • Дигитално пиано с по-ниско качество: Можете да намерите конкретни модели тук.
  • Дигитални пиано средно качество: Можете да намерите конкретни модели тук.
  • Дигитални пиано с високо качество: Можете да намерите конкретни модели тук.

Какви аксесоари са включени в комплекта за дигитално пиано?

Пакетът от дигитално или стейдж пиано обикновено включва всичко необходимо, за да свирите, след като го разопаковате. Всяко дигитално пиано притежава интегрирана аудио система и съдържа адаптер за работа без проблеми. Винаги се уверете след покупката, че пакетът съдържа педали, които рано или късно ще ви трябват.. В допълнение към основните аксесоари ще се нуждаете и от един стол и слушалки. За вас може да бъде удобно да закупите комплект, където слушалките и стола са включени заедно с пианото на изгодна цена.

scooter-2

Ако не сте сигурни все още, обърнете се към нашите експерти, които ще ви обяснят подробно и ще ви помогнат да изберете правилния инструмент за вас. Свържете се с нас на нашия имейл: bulgaria@muziker.com

© 2004-2019 Muziker | How to digital piano
Logo muziker
Не пропускайте страхотните сделки. Активирайте известията си.
Включете