Изберете държава за доставка на пратката

Спортен магазин

Артыкулы ў блогу

Как да изберете ски обувки

Как да изберете ски обувки

Това не са истински обувки и можете да ходите с тях много трудно. Точно както ските, и тези обувки са необходими за каране на ски. Заедно с връзването те фиксират стъпалото на ските, но също така предпазват от студа, влагата или нараняванията. При неподходящите ски обувки, кракът буквално страда, така че нека изберем внимателно и правилно.
Как да изберете ски

Как да изберете ски

Не трябва да подценяваме правилната дължина и форма на ските. Неправилно избраните ски могат да не са удобни по време на карането или дори да причинят нараняване. По време на избирането на ски е необходимо да се вземе предвид любимият вид писта на скиора, но също и неговото ниво, техника и стил на каране. Нека разгледаме по-отблизо основните фактори за при избор на ски.
Как да изберем щеки

Как да изберем щеки

Повечето ски инструктори са на ясно по този въпрос. Ски щеки трябва да бъдат част от комплекта. Потапяме ги в началото на всеки завой и помагат на скиора да поддържа ритъма и стабилността на карането. Освен това те помагат много при изстъргването на снега от връзването или от ски обувките и при откопчаването на обувките от ксите. При избора на ски щеки, трябва да се фокусираме основно върху правилната им дължина, материала, но също така и върху дръжката на щеките и размера на пръстена.